Światowy Dzień Pieczenia

18 maja obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia – święto wszystkich miłośników wypieków. Pieczenie ciast, ciasteczek czy babeczek to sposób na domowe słodkości i dobry humor. Działa odstresowująco i na pewno daje satysfakcję, pomaga też wprowadzić w domu rodzinną atmosferę. Światowy Dzień Pieczenia ma na celu zachęcenie do własnoręcznych wypieków, które nie dość że mają wyjątkowy smak, to jeszcze pozwalają zabłysnąć przed znajomymi. Dlatego uczniowie klasy Vd, wspólnie z wychowawcą, podwinęli rękawy i rozpoczęli kulinarną przygodę. Wszyscy ujawnili swoje talenty – powstały prawdziwe cukiernicze arcydzieła. Od ciasta rabarbarowego z kruszonką, ciasta 3-bit, piernik, ciasto z jabłkami przez różnego rodzaju babeczki, w tym babeczki bananowo – kokosowe, aż po ślimaki z ciasta francuskiego. Wszystko wygląda smakowicie i bardzo apetycznie.

Bardzo serdecznie dziękuję Rodzicom uczniów klasy Vd za ogromne zaangażowanie i nieocenioną pomoc w przygotowaniach tych niesamowitych wypieków.

Wychowawca klasy

facebook